Blåseisolering med cellulose: Et miljøvennlig og smart valg

Blåseisolering med cellulose blir stadig mer populært som en bærekraftig og effektiv metode for å isolere både nybygg og eksisterende boliger. Cellulose er et organisk materiale, vanligvis fremstilt av resirkulert papir, som gir en rekke fordeler både for miljøet og for bygningens energiytelse.

Hva er cellulose?

Celluloseisolasjon er laget av resirkulert avispapir. Papiret males opp i en tørr prosess som ikke slipper ut forurensninger til luft eller vann. Under produksjonen tilsettes mineralske salter som gir materialet brannhemmende egenskaper, gjør det mer holdbart, og beskytter mot sopp, mugg, råte og skadedyr. Isolasjonen komprimeres kraftig for å redusere transportkostnader og miljøpåvirkning, pakkes deretter i plast og sendes ut til forhandlere. Ved installasjon blåses isolasjonen på plass i bygningens konstruksjon ved hjelp av spesialutstyr som løsner den komprimerte isolasjonen. Den komprimeres til riktig tetthet, noe som forhindrer at den synker sammen over tid.

Fordeler med celluloseisolasjon

  1. Pustende Materiale: En av de unike egenskapene til cellulose er at det er et organisk og pustende materiale. Dette betyr at det kan absorbere og frigjøre fuktighet uten å miste sine isolerende egenskaper. Dette bidrar til å forhindre fuktskader og muggvekst, som kan være et problem med andre typer isolasjon som glassull eller skumplast.
  2. God Varmeisolasjon: Celluloseisolasjon har utmerkede termiske egenskaper. Det gir høy varmeisolasjon som hjelper til med å holde bygninger varme om vinteren og kjølige om sommeren. Dette kan redusere energikostnadene betydelig.
  3. Miljøvennlig: Celluloseisolasjon er en av de mest miljøvennlige isolasjonsmaterialene på markedet. Det er laget av resirkulerte materialer og krever mindre energi å produsere sammenlignet med andre isolasjonsmaterialer. Dette bidrar til å redusere avfall og energiforbruk, noe som er bra for miljøet.
  4. Lydisolasjon: På grunn av sin tetthet og evne til å fylle hulrom godt, gir celluloseisolasjon også god lydisolasjon. Dette kan bidra til å redusere støy fra utsiden og mellom rom i en bolig, noe som gir et mer behagelig bomiljø.

Ikke så dyrt som mange tror

Mange antar at miljøvennlige alternativer alltid er dyrere, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle med celluloseisolasjon. Selv om initialkostnaden kan være litt høyere enn for tradisjonelle isolasjonsmaterialer, gir celluloseisolasjon en god avkastning på investeringen gjennom energibesparelser over tid. I tillegg krever blåseisolasjon mindre arbeidskraft og monteringstid som også reduserer kostnadene kraftig. Som et eksempel vil et kaldloft på ca 100m2 bare ta 4 timer å isolere ferdig med 30cm blåseisolasjon. Ta kontakt med oss i dag for et uforpliktende tilbud til din bolig!

Blåseisolering – et smart valg

Blåseisolering med cellulose er et smart valg for de som ønsker en miljøvennlig, effektiv og kostnadseffektiv metode for å isolere sine hjem. Med sine pustende egenskaper, høye varme- og lydisolerende kapasitet og rimelige kostnader, er celluloseisolasjon et av de beste alternativene på markedet i dag. Ved å velge celluloseisolasjon, bidrar man ikke bare til bedre energieffektivitet og lavere strømregninger, men også til en sunnere og mer bærekraftig planet.

Skrevet av Elisabet Berge, Briso AS.

Kontakt oss